Duurzaam ontharen

Ontharen
Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd.

Hypertrichose
Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de pubertijd.

Hirsutisme
Bij vrouwen kan haargroei optreden op plaatsen waar meestal alleen mannen haren ontwikkelen, dit wordt ook wel hirsutisme genoemd. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben zoals bijvoorbeeld op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Behandeling
In de praktijk kunnen wij zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Doormiddel van elektrische epilatie en laser zorgen wij ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Het betreft de haren in het gelaat en elders op het lichaam, bijvoorbeeld op huidtransplantaten. Er zijn meerdere behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Dit komt door dat de groeicyclus van het haar uit 3 groeifases bestaat. Te weten:

  • Groeifase
  • Rustfase
  • Uitval-fase

De ontharing is het effectiefst in de groeifase. Helaas is het niet mogelijk om van de buitenkant te zien in welke fase het haar zich bevindt. Maar zelfs bij ‘definitieve’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen groeien.

U kunt bij ons terecht voor:

  • overbeharing in het gelaat en lichaam
  • Pigmentvlekken
  • Rode vaatjes (couperose)
  • Schimmelnagels

Wij kunnen een vrijblijvende intake voor u plannen.