Littekens

Er zijn veel verschillende soorten littekens. Soms kunnen littekens er ontsierd uitzien, zoals chirurgische littekens, acnelittekens en door trauma.

Naast de conventionele littekentherapie maakt Huidtherapie-Gemert in samenwerking met Medi Skin Care  gebruik van de Fractional laser.

Deze laser produceert vele smalle lichtbundels, die worden opgenomen in de diepere huidlagen alwaar warmtekolommen ontstaan. Hierdoor wordt het slappe collageen verwarmt waardoor het samentrekt. Het zorgt ervoor dat nieuw en gezond weefsel wordt aangemaakt, waardoor de structuur en de kleur van het litteken verbeterd.

Er zijn meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 3-5. Tussen de behandelingen dient steeds een periode van 4 weken te zitten. Daarnaast dient u zonlicht te vermijden. Wilt u meer weten over waar u rekening mee dient te houden of wilt u direct een afspraak maken voor een vrijblijvend consult? Dan kunt u gerust contact opnemen.