Peelings

Een peeling (van het engelse ‘peel’= pellen) wordt gebruikt om de huid er jeugdiger en mooier te laten uitzien, zo kunnen onder andere rimpels worden verzacht, verkleuringen van de huid verdwijnen, acne en acne- littekens verbeteren. Met name bij een huid die is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbeterd het de conditie beduidend.

De huid is een dynamisch orgaan dat zichzelf continu vernieuwt door het afsterven van oude cellen aan de oppervlakte en de aangroei van nieuwe cellen vanuit de diepte. Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste lagen huidcellen verwijdert en een extreem versnelde vorm van huidvernieuwing veroorzaakt.

De gewenste diepte van de peeling en het beoogde effect van de behandeling bepalen de keuze van het product. Lichte peelings kunnen worden uitgevoerd met vloeistoffen die melkzuur en fruitzuren kunnen bevatten. Voor de diepere peeling wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van Jessner en/of Trichloorazijnzuur.

Naast chemische peelings werkt huidtherapie Gemert met peelings van dermaquest en enerpeel oedeem.