Striae

Een groeispurt van bepaalde lichaamsdelen is de meest voorkomende oorzaak van striae. Vooral zwangere vrouwen en tieners hebben last van bindweefsels die onderhuids scheuren. Dit gescheurde bindweefsel wordt zichtbaar als rode, en later, witte striemen op de huid. Ook bodybuilders en mensen die in korte tijd veel in gewicht aankomen, kunnen last krijgen van de huidaandoening.

Huidtherapie-Gemert behandeld in samenwerking met Medi Skin Care striae met de fractional laser. Deze laser produceert vele smalle lichtbundels, die worden opgenomen in de diepere huidlagen alwaar warmtekolommen ontstaan. Hierdoor wordt het slappe collageen verwarmt waardoor het samentrekt. Het zorgt ervoor dat nieuw en gezond weefsel wordt aangemaakt, waardoor de structuur en de kleur van het litteken verbeterd.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst en mate waarin de striae zich bevindt. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer het gaat om zeer recente lijnen, dat wil zeggen minder dan een jaar. Het volledig verwijderen van de on sierlijkheid is helaas niet mogelijk. Over het algemeen kunnen we striae met 40- 60 procent verminderen.

Tijdens het intakegesprek ontvangt u gerichte informatie over de behandelmogelijkheden, de kosten en het te verwachte resultaat.