Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen komen in verschillende vormen voor. Couperose, rosacea, rode adertjes, gesprongen adertjes: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak, storende, opvallende bloedvaatjes in het gezicht te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make- up, maar meestal is een definitieve oplossing gewenst. Dit geldt niet alleen voor bloedvaatjes in het gezicht, maar ook voor de zeer fijne spatadertjes op de benen, een wijnvlek in de hals of elders op het lichaam.

Aanleg, maar ook extreme temperaturen (hitte van sauna of zonnebank, vrieskou), zon, gebruik van alcohol, sigaretten en scherpe voedingsmiddelen en reinigingsproducten met te actieve ingrediënten kunnen de huid kwetsbaarder maken voor gesprongen vaatjes. Het is dus raadzaam om deze omstandigheden te vermijden. Hiermee verdwijnt de couperose echter niet.

Met behulp van licht- en lasertherapie kunnen deze bloedvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen verwijderd worden. Het licht wordt door de rode kleurstof van het bloed (haemoglobine) opgenomen. Het licht wordt omgezet in warmte die de bloedvaatjes vernietigd, zodat deze zichtbaar verdwijnt.

Huidtherapie-Gemert werkt samen met  Medi Skin Care en beschikt over diverse lasers om storende vaatjes in het gelaat/ decolleté  (vaatafwijkingen) te behandelen.