Behandelingen

Huidtherapie

Huidproblemen van uiteenlopende aard kunnen in aanmerking komen voor een huidtherapie behandeling. In veel situaties is het een zinvolle aanvulling op een medische behandeling door de huisarts, dermatoloog of plastisch chirurg.

Oedeemtherapie

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in de huid naar aanleiding van een verstoord evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht. Wanneer dit veroorzaakt wordt door een operatie of bestraling waarbij lymfevaten beschadigd zijn, spreekt men van lymfoedeem. Oedeem wordt niet alleen veroorzaakt door een operatie of bestraling, maar kan ook aangeboren zijn of ontstaan na een ongeval of ontstaan bij het slecht functioneren van de aderen (bijv. spataderen). Ook in deze gevallen kunnen wij van betekenis zijn.

Oedeem kan zich uitten in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. Het is belangrijk dat u op tijd inspringt met de behandeling, om verergering van klachten te voorkomen.

Oedeemtherapie is hierbij een verzamelnaam van verschillende behandelmethoden. Meestal worden deze technieken samen in een behandeling toegepast. Hieronder vindt u de verschillende behandelingen die wij aanbieden bij oedeemtherapie.

Lasertherapie

Huidtherapie Gemert beschikt over verschillende licht en laserapparatuur. Afhankelijk van uw huid en wensen adviseert uw huidtherapeut welke techniek bij u tot het beste resultaat zal leiden. Wilt u meer weten over laserbehandelingen in het algemeen, dan kunt u gerust contact opnemen met Huidplus; wij informeren u graag vrijblijvend.

Huidbehandelingen

Als aanvulling op de huid- en laser therapieën en om behaalde resultaten te behouden kunt u bij ons ook terecht voor huidverzorgende behandelingen. De behandelingen zijn geschikt voor elk huidtype voor hem en haar en zijn er speciaal op gericht om een goede huidconditie te behouden. Ook advies over zonbescherming en productgebruik zal hierbij niet ontbreken.

Ons behandeladvies is om eens in de 6 tot 8 weken een behandeling te ondergaan om uw huid zo optimaal mogelijk te verzorgen. Ook kunt u op deze wijze uw huidverzorging goed af te stemmen op uw huidconditie die continu onderhevig is aan interne en externe factoren. De behandeling kunt u natuurlijk ook aanvullen of afwisselen met een van de huidtherapeutische behandelingen.